Ga naar content

Bij Dozenlatenmaken.nl bieden wij een aantal verschillende dozen aan. Uiteraard zijn alle dozen in verschillende formaten te verkrijgen, maar er bestaan wel een aantal 'standaard' modellen. Om een internationale, eenduidige aanduiding te gebruiken, worden er fefco codes gebruikt. Zo is het meteen duidelijk om welk model doos het gaat. Fefco is een afkorting voor Fédération Européenne des Fabricants de Carton Ondulé, oftewel: Europese Federatie van Golfkartonfabrikanten. In deze blog worden de codes, de bijbehorende dozen en de eigenschappen van deze dozen uitgelegd. 

 

Fefco 0110 / Golfkartonplaat

De fefco 0110 is geen kartonnen doos, maar een golfkartonnen plaat. Golfkartonnen platen kunnen goed gebruikt worden als tussenlegvel of als afdekplaat. Zo blijven goederen stevig op een pallet staan en worden de producten goed beschermd. De golfkartonnen platen zijn in verschillende formaten verkrijgbaar, maar ook in verschillende kwaliteiten. Dit houdt de dikte en dus de stevigheid van de plaat in.
 

Fefco 0201 / Amerikaanse vouwdoos

De Amerikaanse vouwdoos (fefco 0201) is veruit de meest gebruikte doos, met twee kleppen onder en twee kleppen boven. De kleppen sluiten perfect op elkaar aan. Het grote voordeel van deze doos is dat deze heel gemakkelijk te vouwen is en dat deze doos in zeer veel formaten te verkrijgen is. Van heel klein naar heel groot.
 

Fefco 0203 / Vouwdoos

De vouwdoos (0203) lijkt op de Amerikaanse vouwdoos, maar er is één verschil: de kleppen. De kleppen van de vouwdoos sluiten namelijk niet op elkaar aan, maar deze overlappen elkaar. Hierdoor is de doos zeer geschikt voor het verpakken en vervoeren van zwaardere producten. 
 

Fefco 0409 / Wikkeldoos

De wikkeldoos (fefco 0409) is perfect voor langwerpige verpakkingen, zoals kalenders. De wikkeldoos vouw je heel gemakkelijk om het product heen. Wikkeldozen kunnen van klein (voor bijvoorbeeld een boek) maar ook groot (voor bijvoorbeeld een tafelblad) gemaakt worden.
 

Fefco 0427 / Postdoos

De postdoos (fefco 0427) is een echte verzenddoos. Zo gemaakt dat deze zo weinig mogelijk kreukt of indeukt bij pakketdiensten. De postdoos is verkrijgbaar als standaard postdoos, maar ook als brievenbusdoos. De brievenbusdoos is iets kleiner en past hierdoor perfect door de brievenbus. 

 

Fefco 0473 / Draaiwikkelverpakking

De draaiwikkelverpakking(0473) is een boekverpakking met buffer voor het verpakken van boeken en dunne producten. De verpakking is snel en eenvoudig in elkaar te zetten en de buffer voorkomt valschade aan het product. De verpakking is voorzien van sluiting, leverbaar met een enkele of dubbele golf en verkrijgbaar in bruin en wit. Het bedrukken is mogelijk in zowel kleur als grijstinten en te leveren vanaf 50 stuks. 

 

Fefco 0474 / Kalenderdoos

De kalenderdoos (fefco 0474) is snel en eenvoudig in elkaar te zetten en speciaal voor het verpakken en beschermen van boeken. De kalenderdoos is ontworpen om snel in te pakken zonder tape waarbij lage hoogtes mogelijk zijn. De doos is leverbaar vanaf 50 stuks met een enkele of dubbele golf. Deze kalenderdoos is verkrijgbaar in bruin en wit en te bedrukken in zowel kleur als grijstinten. 

 

Fefco 0471 / Groot formaat postdoos

De ‘groot formaat postdoos (fefco 0471) ’ is voorzien van een vaste klep. Hierdoor is de doos stapelbaar op pallets en snel en eenvoudig in elkaar te zetten. De doos is leverbaar in grotere afmeting dan een model 427 met een enkele of dubbele golf. De sluiting werkt door middel van insteekkleppen. Deze postdoos is te leveren vanaf 50 stuks, verkrijgbaar in bruin en wit en te bedrukken in zowel kleur als grijstinten.