Ga naar content
Stansdozen zijn kartonnen dozen, ook wel kartonnen verpakkingen genoemd, die vervaardigd worden door middel van de stanstechniek. De doos wordt uit een vlakke kartonnen plaat gesneden met behulp van een stansmes. Deze stansmessen zijn noodzakelijk om de complexe vormen van kartonnen dozen uit de kartonnen platen te snijden. Met hulp van een stansmachine drukken de stansmessen met kracht de juiste vorm uit de vlakke kartonnen plaat. Zo ontstaat uw stansdoos.

Klanten van Dozenlatenmaken zijn zeer tevreden met onze service!

Wat onze klanten zeggen

291 klanten geven ons een 8.8

Wat is een stansmes?

Een stansmes is een grote (houten) plank met daarop allemaal metalen stripjes (de messen). Naast scherpe messen zitten er op de plank ook botte messen. Deze messen snijden niet door het papier heen, maar drukken in het papier. Zo ontstaan de rillijnen. Deze rillijnen zijn noodzakelijk om het karton makkelijk te vouwen en de kartonnen doos op te zetten in de juiste vorm. De stansmessen voor uw kartonnen stansdoos laten wij voor u vervaardigen. Ook houden wij voor u de stansmessen op voorraad. Zo kunnen wij heel snel een nieuwe batch stansdozen opnieuw aanmaken en kunt u uw voorraad zo laag mogelijk houden.

Onze stansdozen

Bij Dozenlatenmaken.nl maken we standaard de volgende stansdozen:

Stansdozen bestellen via de website: heel eenvoudig

Deze stansdozen vindt u in onze calculator op de website van Dozenlatenmaken.nl. U kunt eenvoudig de gewenste maten opgeven en ziet direct de prijs voor uw stansdoos. De prijs voor het stansmes wordt als eenmalige kosten apart weergegeven. Als u vaker dezelfde stansdozen besteld hoeft u veelal niet opnieuw een nieuw stansmes aan te schaffen.

Het belangrijkste kenmerk van stansdozen is de stevige en mooie afwerking. Daarnaast zijn stansdozen eenvoudig op te zetten tijdens het verpakken. Als u kiest voor een stansdoos dan kiest u voor een representatieve en hoogwaardige verpakking voor uw producten.

Stansdoos verpakking bedrukken

Alle stansverpakkingen, of het nu gaat om postdozen, magazijndozen, brievenbusdozen, klepdozen of complete eigen creatie kunnen wij bedrukken. Dit kan bijvoorbeeld door een flexo bedrukking toe te passen in 1 of 2 kleuren, door een digitale printer te gebruiken voor bijvoorbeeld een logo of en dit betreft de meest luxe variant een offset bedrukte en gecacheerde verpakking.

Bij offset gecacheerde postdozen kan het hele vel in drukwerk kwaliteit worden bedrukt en verlijmen we dit drukvel op de golfkartonnen plaat. Aansluitend doorloopt deze plaat het stansproces.